måndag 28 september 2009

Livet

Livet är ingen tävling. Vi lever var o en för sig. Vi lever tillsammans men ändå kan ju ingen annan leva ditt liv. Så man gör det som känns bäst för en själv o för den man lever ihop med. Om man nu lever tillsammans med någon.

Men livet är ingen tävling. Det handlar inte om vem som gjort mest eller vem som lever längst. Ibland blir jag lite fundersam över folk. De vill göra saker föra alla andra. De vill skynda för att hinna med mer. Vem som flyttade hemifrån först, vem som har haft flest förhållanden. Sånt är oviktigt. Huvudsaken är ju att man trivs med hur man lever.

Vissa tycker vi gifte oss så snabbt. Men för oss var det inte snabbt. Det var precis så vi ville ha det. Vi var redo då. Vissa tyckte vi väntade så länge innan vi flyttade ihop medan andra säger att vi flyttade ihop så fort. Jag vet många som har väntat längre än oss o många som har gjort allt snabbare.

Men ändå verkar många vilja göra så mycket som möjligt i sina förhållanden i början. under de första åren händer allt. Vad ska de sen göra? Vad ska de sen se fram emot. Om man har hus, bröllop, barn osv under sina första 2 år tillsammans, vad gör man sen? Väntar på barnbarn?

Vi ska på bröllop i helgen. Det är lite därför dessa tankar kommer. De har gjort allt vi har gjort men betydligt snabbare. Vi firar 4 års dag snart. De firar 2 års dag i januari... De har inte fått barn... än...

Våra 4 år känns så mycket längre. Som att jag faktiskt har känt honom hela livet. Han är en stor del av mitt liv.

Inga kommentarer: